Pigmentfläckar

Har du synliga pigmentfläckar eller större områden med brunt pigment i ansiktet, på halsen, dekoltaget i nacken eller på händerna? Om du inte ser det nu så kan du vara säker på att sådant visar sig på hudytan om några år för den pigmentering som är synlig för ögat nu har bildats i hudens djup för länge länge sedan. Redan som små barn utsätts vi för UV-strålning och det fortsätter hela livet. Melanocyterna i djupare hudlager bildar melanin som ger oss vårt bruna pigment och UV-ljuset förtjockar huden. Detta ger oss ett skydd mot brännande solstrålar och D-vitamin bildas vilket är bra.
Det är inte farligt att långsamt bilda en solbrun nyans men det är farligt att bränna hyn. Hudens celler glömmer aldrig en brännskada även om huden läker sig själv efter en tid. Cellminnena finns kvar och kan skapa melanom av olika slag och annan problematik senare i livet.
Speciellt utsatta är de delar av kroppen som aldrig täcks av kläder. Dessa områden är ständigt exponerade för UV-strålning och olika miljöbelastningar. Det finns inget som åldrar huden lika mycket som UVA-strålning. Den typen av strålning finns hela tiden, också när det är mulet, regnar och på vinterns mörkare dagtimmar. Arv/gener, rökning, ”dålig” mat och otillräcklig hudvård åldrar också huden onödigt fort.
Jag uppmanar alla att använda en solskyddscream på ansiktet varje dag året om för att minimera risken för pigment, rynkor, kollagen nedbrytning, solskador och hudcancer. I en Skin Scanner kan man se hudens djupare lager som avslöjar problematik vi inte ser med blotta ögat – intressant. Utifrån det jag/vi ser i den vet jag vad som behövs för hudens förbättring. Jag rekommenderar SkinCeuticals fantastiskt effektiva, sköna och medicinskt framställda solcreamer som skyddar huden mycket bra. Dessa handhar jag på salongen.
Visste du att också choklad skyddar huden mot för tidigt åldrande och UV-strålning? Mörk choklad i sitt ursprungliga tillstånd – alltså kallpressad och oförstörd – då med skyhögt antioxidantvärde som skyddar huden och kroppen förträffligt mot fria syreradikalers nedbrytningsprocess, och varför då inte välja världens nyttigaste tillika goda Hälsochoklad Xocai?! Handhas också på salongen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s